Quin risc té vostè de desenvolupar diabetis tipus 2? Descobreixi-ho amb el test FINDRISC

La diabetis es considera una de les epidèmies del segle XXI pel gran nombre de persones que la pateixen a tot el món. A Espanya un estudi epidemiològic demostra que el 13,8% de la població major de 18 anys, el que equival a més de 5,3 milions de persones, presenta diabetis tipus 2, tot i que el 43% dels afectats desconeix la seva situació. Avui dia experts de tot el món coincideixen a afirmar que la diabetis tipus 2 es pot evitar o retardar la seva aparició, mitjançant la pràctica d’exercici físic moderat i una alimentació equilibrada, evitant l’obesitat i el sobrepès excessiu.

Factors de risc de desenvolupar diabetis tipus 2. Variables Findrisk

1. Edat

El risc de desenvolupar diabetis tipus 2 augmenta amb l’edat. En persones amb edat superior als 45 anys és més freqüent desenvolupar aquest tipus de diabetis.

2. Índex de Massa Corporal

La mesura més utilitzada per avaluar el grau d’obesitat és l’Índex de Massa Corporal (IMC). L’IMC es calcula dividint el pes en quilograms pel quadrat de l’alçada en metres.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que els individus amb un IMC entre 25 i 29,9 pateixen sobrepès, mentre que els que tenen un IMC de 30 o més són obesos. El risc de desenvolupar diabetis augmenta progressivament tant en homes com en dones amb la quantitat d’excés de pes.

3. Perímetre de cintura

La circumferència de la cinturas’admet cada vegada méscom una manera senzillad’identificar l’obesitat central.Un perímetre de cinturaelevat està estretament relacionat amb un major risc de patir malaltiescardiovasculars i diabetistipus 2.Es considera elevat sisupera els 102 cm en homes i els 88 cm en dones